Spanarna SMF

Visa sidmeny

Dölj sidmeny

  Om kursen

  Kursen Spanarna ger vägledning genom individuella handlingsplaner utifrån var och ens behov. Här får du prova på folkhögskolans arbetssätt, lära dig om vårt kursutbud och möjlighet att fokusera på din utveckling och framtid.

  Under kursen kan du få möjlighet att se om studier är någonting för dig, bygga rutiner och ta reda på vad du vill göra i framtiden. Med flera studiebesök och aktiviteter tillsammans med andra kurser på skolan finns det en stor variation saker vi gör under kursens gång.

  Kursen riktar sig huvudsakligen till dig som saknar gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning och är registrerad som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Har du svårt att komma igång, behöver hjälp att hitta vad du vill göra, hitta dig själv eller vill prova på folkhögskola så är denna kursen något för dig.

  Kursinnehåll

  Kursen ska vara 65 utbildningsdagar under tre sammanhängande månader, dvs kring 13 veckor med fem utbildningsdagar per vecka.

  Vi har stor variation på innehållet i kursen, något som även formas och ändras tillsammans med deltagarna. Några exempel på innehåll i kursen är:

  • Studieteknik, hur lär jag mig?
  • Gästföreläsare från olika kurser och arbetsplatser
  • Studiebesök som vi gemensamt kommer fram till
  • Svenska, Engelska, Matematik, Historia, Samhälle och Naturvetenskap
  • Diskussioner med film, föreläsning eller nyheter som grund
  • Hitta utbildningar eller jobb
  • Skapande genom att måla/spela musik
  • Bygga rutiner och stärka självförtroendet

  Uppdrag

  Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF-kurs) är ett uppdrag från Arbetsförmedlingen till Folkbildningsrådet att på de statsbidragsberättigade folkhögskolorna genomföra verksamheten i enlighet med regeringens beslut.

  Målet med verksamheten är att under 2018 erbjuda 6 600 arbetssökande inom målgruppen 65 utbildningsdagar under tre sammanhängande månader.

  Syftet med kursen är att motivera deltagarna till att gå vidare till, eller återuppta reguljär utbildning. Arbetssökande med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbets­förmåga kan vid behov delta i kursen i sex månader, vilket motsvarar två kursplatser på vardera 65 utbildningsdagar.

  Läs mer: Villkor och anvisningar för Studiemotiverande folkhögskolekurs 2018

  Ansökan

  Kontakta din arbetsförmedlare om du är intresserad av att börja kursen.

  Nästa kursstart är måndagen den 5 mars 2018.

  Läs mer

  Folkbildningsrådets informationsfolder

  Kontakt

  Kontakta Erik Nilsson på erik.nilsson@jamshog.org

  Skolans växel på 0454-463 40.

  Kommentera